Minden aerobic oktatóból, fitnesz edzőből Dj lesz?

Elképzelhető, hogy már nem lesz elég a különböző mozgástrendeket követni. Már kevés lesz, ha egy jó koreográfiát be tud tanítani valaki az óráján. Mostantól minden aerobic oktatónak dj vizsgát kell tennie. Vagy mégsem? Persze, hogy nem ez túlzás, de annyiban jogos a párhuzam, hogy egy-egy fitnesz órán hasonló dj mixek pörögnek, mit a klubokban.
Az eddigi gyakorlat alapján az edzők – ahogy tudták – beszerezték az órájukhoz megfelelő stílusú és tempójú mixet egy CD-n, azt betették és már mehetett is az edzés. Ez mostanában annyiban változik, hogy egyre több teremből kikerülnek a cd lejátszók, vagy egyre kevesebb edző használja azokat.

Ahogy a discmaneket leváltották az mp3 lejátszók, majd azokat az okostelefonok, úgy a CD lemezeket is leváltják az mp3 formátumú dj mixek a fitnesz órákon. De mit kell tudnia, mit kell megtanulnia, annak az edzőnek aki szeretne erre a technikai eszközre áttérni? Hogyan lehet a telefonunkat media playerként használni? Melyek azok a programok amikkel a zenét lassítani-gyorsítani lehet?

Mp3 player a telefonodon, a táblagépeden, dj programok az aerobic órán.

Milyen programot érdemes használni, milyen funkciókat kell keresni rajta, hogyan kell letölteni és feltölteni a zenéket, milyen szolgáltatásokat nyújtanak ezek az új eszközök… és számtalan megválaszolatlan kérdés merülhet fel az oktatóban. Ezekre a kérdésekre adja meg a válaszokat az AerobicDj új cikksorozata.

Nem csak a technikai eszközökkel kíván foglalkozni a cikk, hanem azok gyakorlati alkalmazásával a fitnesz teremben. Dj programok tucatjait kínálják a mobileszközök alkalmazás áruházai. Ezek között eligazodni még a gyakorlott szakembernek is nehéz. Az ingyenes programok korlátozott funkciókat kínálnak, de sokaknak még az is kérdés, hogy vajon milyen funkciókat kell keresni és mi mire való egy-egy programban.

Aerobic oktatóknak kötelező olvasmány lesz ez a cikksorozat, amely számtalan felvetődött, vagy meg sem fogalmazott kérdésre választ ad.

A cikksorozat első részét itt találod: http://www.aerobicdj.com/2016/03/aerobic-ora-mp3-fajlokkal-tenyleg.html

AerobicDj

Olvasók száma: (298)