A Mobil Fitnesz oktatóanyagban még rengeteg mindenről lehetne és kell is majd beszélnünk, de a sok száraz technikai információ után már valószínűleg alig várod, hogy, végre kipróbáljunk egy programot.
Első tesztalanyunknak az Algoriddim cég ‘djay’ nevű programjának ingyenes verzióját választottam.
A Google Play áruházból az Android verziót innen töltheted le.
Az Apple AppStore-ból az iPhone verziót innen töltheted le.
Ha megtetszik a program, a fizetős verziót érdemes lehet megvásárolni, alig egy mozijegy áráért. A Google Play jelenleg 1881.-Ft-ért kínálja, a Appstore pedig 4,99.-Eurót kér érte. A program létezik asztali gépre írt verzióban is, de minket most a mobil felhasználása érdekel.
Ha van hozzá eszközöd, akkor a táblagépes verziót töltsd le és próbáld ki, ha nem rendelkezel sem iPad-el, sem androidos tablettel, akkor marad a mobil telefonos változat.

djay

A djay program telepítése

Nekem iPhone-om van, ezért a teszteket is ezen végzem. A telepítés semmi különös problémát nem okozott. Néhány másodperc alatt letöltöttem és telepítettem.

djaytelepites

 

djay program indítása, nézetek

Az első indításnál rákérdez, hogy küldhet-e nekünk értesítéseket, felajánlja a fizetős verzióját (ezt minden indításkor megteszi). Ha ezeken túl vagyunk, akkor indulhat a móka.
Két féle képernyőkép közül választhatunk, attól függően, hogy vízszintesen, vagy függőlegesen tartod a készüléked.

djay-fekvo
A fekvő módban két lejátszót jelenít meg, az állóban egyet, viszont így nagyobbak a gombok, ami egy kis telefonnál nem egy elhanyagolható szempont. Az álló módban a képernyő alján bal és jobb oldalon található számokkal válaszhatod ki, hogy melyik lejátszót szeretnéd kezelni.

djay-allo

Zene megnyitása

Amennyiben a készüléken található zene, a lemezjátszó korongjára fel tudjuk helyezni azt. iPhone-on előzetesen az iTunes-al kellett szinkronizálni a készüléket és a laptopomról pakoltam fel rá zenéket, mixeket.
zene-megnyitasa
Erre gombra kattintva megnyílik a zenei böngésző és kiválaszthatod a zenét, vagy mixet amit fel akarsz tenni a lemezjátszóra.

songlistA zene első indításakor egy analizálást végez a program, ezt követően már a listában egy kis pipával jelölni fogja az analizált fájlokat és kijelzi a zene Bpm számát, továbbá indításkor azonnal megjelenik a hullámforma is. Érdemes a mixeket előre leanalizáltatni vele. Ez csak annyit tesz, hogy minden mixet egyszer felteszel a lejátszóra, és megvárod amíg végiganalizálja. A kijelölt fájlt felhelyezi a lejátszóra.
Bökj rá egy zenére!

Azonnali lejátszás kikapcsolása

Zene feltételekor azonnal automatikusan elindul a lejátszás. Ezt menüben ki tudod kapcsolni.

menuA jobb felső sarokban kattints a fogaskerék ikonra! Ez a menü gombja. A megjelenő oldalon válaszd a ‘General’ menüpontot és a megjelenő almenüben a ‘Song Loading’-nál kapcsold ki a ‘Play Immediately’  (azonnali lejátszás) funkciót!

djay-general-menu

Nálam ez a menü így néz ki. Néhány fontosabb funkció magyarázata:
Play Immediatly – Lejátszás azonnal kikapcsolva
Jump to Cue Point – Zene betöltéskor ugrás a beállított CUE pontra
Protect Active Deck – Nem engedi, hogy a lejátszás alatt lévő lemezjátszóra új zenét húzzunk be
Tempo Slider / Range – Itt tudsz nagyobb százalékértéket megadni a zene gyorsításához, ha a 10%-os alapbeállítás nem elég.

A következő részben megmutatom, hogyan tudsz CUE és HOT CUE pontokat beállítani a programmal, hogyan tudsz több mixszel dolgozni az órádon.

 

 

Olvasók száma: (31)

Vélemény, hozzászólás?