Elindult a Fitnesz Marketing Morzsa videós változata. Az első részben a 10 állomásos marketing út egyik fő stratégiai eleméről a listaépítésről mesélek.

Szia! Én Ofner László vagyok a Marketing úrtól és azért készítettem Neked ezt a videót, hogy néhány ötlettel, marketing morzsával inspiráljalak, segítsem a munkád, segítsek elérni a céljaid.

Mi a célod?
– sikeresebbnek lenni,
– több vendéget vonzani
– jobban keresni
– könnyebben, boldogabban élni

Van-e vendéglistád, ügyféllistád?
Lista azokról a vendégekről akik valaha megfordultak nálad, akik igénybe vették a szolgáltatásod, vagy megvették a terméked. Olyan lista, ami tartalmazza az elérhetőségük.

Ha van ilyen listád, akkor az emberek azon szűk, kb 3-5%-hoz tartozol, akik tudatosan építik a karrierjük és nem bízzák magukat a véletlen törvényére.

Befektetett energia egységek:
Tudtad-e, hogy ha a munkát, az energiát egységekben mérnéd, akkor 10 egység energia befektetés szükséges egy új vendég megszerzéséhez, míg csak 3 egység egy meglévő,de ritkábban járó vendég újraaktiválásához és csak egy 1/2 egység a vendég megtartásához.

A lista fontossága:
Ha van egy kontakt listád, akkor a ritkábban járó vendégeidet, ügyfeleidetújra és újra tudod aktíválni. Ez lehet egy hírlevél, egy SMS, egy Facebook üzenet, vagy a listádra célzott reklám. A lényeg, hogy el tudd érni azt, aki egyszer már kinyitotta neked a pénztárcáját.

Ha Te nem törődsz a vendégeiddel, vagy az ügyfeleiddel, akkor hidd el, hogy lesz valaki más, aki törődik majd helyetted velük.

Készíts listát, három csoportban:
Ha nincs ilyen listád, akkor most azonnal kezdj neki.
1. Törzsvendégek: Először írd össze a törzsvendégeid, vagy állandó ügyfeleid. Az állandó ügyfelekkel is foglalkozni kell, hogy megtartsd őket, csak sokkal kevesebb befektetett energiát igényel.
2. Néha betérő vendégek: Ők azok akik havonta egy-két alkalommal látogatják csak az edzőtermet
3. Egyszer már jártak nálam: Akik csak egyszer jöttek el egy edzésre, vagy nagy ritkán esnek csak be. Pl éve 1-2 alkalommal.

Szegmentálj pontozással:

A következő feladat az lesz, és itt már azok is beszállhatnak akiknek létezett ilyen listájuk, hogy pontozásos rendszerrel osztályozzuk őket. Pl: minden alkalommal kap egy plussz pontot, amikor igénybe veszi a szolgáltatásod. Így jól elkülönítve, szegmentálva kialakul 3 listád amelyre célzott üzeneteket tudsz majd küldeni.

Adatok: Név,  email cím,  facebook  cím (nehezebben beszerezhető, mert nem tudják a saját címük), telefonszám, cím (opcionálisan lehet akár csak egy település), ha többféle szolgáltatásod van, akkor az, hogy melyiket vette igénybe, pontszáma, feliratkozás dátuma, minőségi pontszám

Pontrendszer:
Pontrendszer kialakításával tudod rangsorolni a vendégeid. Ki a törzsvendég ki az akit újra kell aktíválnod.

Ha ezekkel megvagy, akkor a későbbiekben azt is végigvesszük, hogy milyen bitang jó dolgokra lesz alkalmas a listánk.

Csatlakozz!
Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel, hogy másnak is segíthessek megvalósítani a célját, csatlakozz a facebook oldalamhoz!

Iratkozz fel a Fitnesz Marketing Morzsákra!
A felhasználási feltételeket elfogadom

Olvasók száma: (44)