Ennek az oktatóanyagnak nem az acélja, hogy a CD írást népszerűsítse, sőt ellenkezőleg. Mégis megállunk egy pillanatra azok kedvéért, akik görcsösen ragaszkodnak a CD-hez.

Ehhez a művelethez kell egy segédfájl. Nekem van egy programom amibe, ha behúzom a mixet, akkor be tudom állítani vele a mixben szereplő dalok indítási pontjait. Miután beállítottam, ki tudom menteni a programból ezt a segédfáljt, amit több cd író program be tud olvasni.
Milyen érdekes, a segédfájl nem véletlenül .cue fájl kiterjesztésű.
A CD Burner XP ingyenes Windowsos CD író program pl be tudja olvasni az Mp3-at és a .cue fájlt és az abban található indítási pontok alapján helyezi el a lemezen a track váltásokat.

A (.cue) segédfájl nélkül csak egyben tudod kiírni az MP3-at audió CD-re és nem fogod tudni léptetni.

Van aki egy audio szerkesztő programmal szétdarabolja a mixét és utána szünet nélküli audió cd-t készít belőle, hogy léptetni lehessen. Ezt nem tartom jó megoldásnak, mert a dalok között mindig is lesz egy pici szünet, egy kis pattanás a hangban.

Egy időben voltak mixeim amikhez mellékeltem ezt a .cue fájlt, de nem nagyon volt rá igény, ezért abbahagytam a készítésüket.

letoltes100Kattints ide és Töltsd le az INGYENES Mobil Fitnesz oktatóanyagot PDF-ben!

Halkan jegyzem meg, hogy van olyan zenei formátum amit lehetne léptetni, mert fejlettebb az mp3-nál. Ez az m4a, vagy mp4 audió. Sok lejátszó azonban nem tudja kezelni, nem annyira elterjedt, és megszokott, mint az mp3 és ezért csak a baj lenne vele, úgyhogy maradunk a CUE és HOT CUE pontoknál.

cd-burn

Olvasók száma: (48)

Hogyan lehet Mp3 fájlból léptethető cd-t kiírni? bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?