Üres a zsebed? Nincs pénzed termék- vagy szolgáltatásfejlesztésre, árukészletre, üzlethelyiségre, alkalmazottra, weboldalra, marketingre? Ezekre nincs is szükséged a kezdésnél.
Elárulom, hogy mit kell tenned, ha lapos a bankszámlád, mi a két legfontosabb dolog a sikeres vállalkozásodhoz.

Ki a vállalkozó?

A számviteli fogalom meghatározás szerint: vállalkozó minden olyan gazdálkodó, amely a saját nevében és kockázatára nyereség- és vagyonszerzés céljából üzletszerűen, ellenérték fejében termelő vagy szolgáltató tevékenységet végez
Az én szememben az, aki arra vállalkozik, hogy mások életét megkönnyítse, jobbá tegye és ez által bevételt termel, amit a saját megélhetésére és a vállalkozásának a fejlesztésére tud fordítani.
Fitnesz edzőként te a szememben vállalkozó vagy. Akkor is, ha valamilyen vállalkozási formában végzed a tevékenységed és akkor is, ha alkalmazott vagy egy teremben.

Mi a sikeres vállalkozás két alapköve?

1. A réspiac: Keresni egy réspiacot, egy olyan terméket, vagy szolgáltatást, amire nagyobb a kereslet, mint a kínálat. Olyat, ami jelen helyzetben az emberek számára nem elérhető, amiből hiány van, amire igényük van, és amiért szívesen fizetnének, hogy megszerezzék.
2. A hozzáadott érték: Végezd úgy a szolgáltatásod, add el úgy a terméked, ahogy senki más! Adj olyan hozzáadott értéket, amitől leesik az emberek álla, ami miatt beszélni fognak rólad.
Próbálj meg hátralépni két lépést a saját tevékenységedtől és szemléld azt kívülről! Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket!
  • Megtaláltad a réspiacot? Az általad kínált termék, vagy szolgáltatás sehol máshol nem elérhető? Máshol, mástól nem beszerezhető, nem igényelhető?
  • Elég nagy a kereslet a termékedre/szolgáltatásodra? Akarják az emberek? Sokan szeretnék megszerezni, élni vele? Szívesen fizetnek érte?
  • Sikerült kialakítanod a saját, egyedi hozzáadott értéked, amitől a vásárlóid, ügyfeleid, vendégeid elájulnak, ami miatt beszélni fognak rólad?
A fentiekből kiderül a válasz a címben feltett kérdésre, hogy hogyan vállalkozz sikeresen tőke nélkül.
Ha nem állnak a milliók a bankszámládon, amit a vállalkozásodra elkölthetsz, akkor:
  • keress egy olyan szolgáltatást, vagy terméket, ami nincs a piacon, de lenne rá igény
  • add el úgy ezt a terméket, vagy szolgáltatást, hogy az embereknek leessen az álluk és maguktól vigyék a híred (ez a legjobb reklám)
Ezek az alapok. A többi már csak hab a tortán. Persze, a legrosszabb terméket, szolgáltatást is el lehet adni egy fergeteges marketinggel, de rengeteg pénzt el lehet égetni közben.
Egy hiány termék, vagy szolgáltatás egy elképesztő hozzáadott értékkel viszont eladja saját magát. Marketing nélkül is szárnyalni fog.