Ha a bevételed 80%-a egy forrásból származik, akkor nagy bajba kerülhetsz. Mi lehet egy Fitnesz edző B terve? Gondoltál rá, hogy mi lenne, ha lesérülnél és nem tudnál edzést tartani? Honnan lenne bevételed?

Ezt a videót 2018-ban rögzítettem és tettem ki az Instagram oldalamra, amikor még híre, hamva sem volt a Koronavírusnak. Döbbenetes, hogy mennyire beigazolódtak a szavaim. Évek óta erről pofázok, hogy nem szabad mindent feltenni egy lapra.

Neked van 'B' terved?

Neked van 'B' terved?

Közzétette: Marketing Út – 2018. augusztus 13., hétfő

Nagyon szépen hangoznak és inspirálóak azok a sikertörténetek, amikor valaki az adósága mellé újabb hitelt vesz fel, hogy elindítsa a válallkozását, vagy feléget maga mögött minden hidat és nem marad más választása, mint menni előre. Sajnos azonban nem mindenki olyan szerencsés, vagy ügyes, hogy egy ilyen szituációból jól jöjjön ki. Vannak előre nem látható akadályok, amikre nincs hatása, amik végérvényesen tönkretehetik a vállalkozót.

Ki gondolt arra, hogy jön egy világjárvány, ahol cégek tízezrei mennek tönkre, vagy zárnak be? Ki gondolta volna, hogy egy ilyen előre nem látható esemény következtében emberek milliói kerülnek az utcára és maradnak bevétel nélkül. Milyen helyzetbe került az a család, ahol anya és apa egyszerre veszítették el az állásuk és most a gyermekeik után járó családi pólékot próbálják meg beosztani?

Dj ként dolgoztam, bezért az összes klub. Esküvő Dj Műsor megrendeléseim voltak lekötve tavaszra és nyárra. Visszamondták, vagy átdátumozták szinte az összes fellépésem. A feleségem utazási irodában dolgozik, megállás nélkül a lemondásokat rögzítik. Hamarosan várható náluk a munkaidő és az ezzel járó bércsökkentés. A nagyobbik fiam rendezvényvideózással foglalkozik, neki az összes munkáját lemondták. Álmunkba nem jutott eszünkbe egy ilyen helyzet. Vajon fel lehet készülni egy ilyen szituációra? Talán.

Már az is egy B tervnek minősül, ha a bevételed X%-át minden hónapban félreteszed egy vésztartlék alapba. Bármikor megbetegedhetsz, lesérülhetsz, vagy egyéb olyan probléma adódhat, ami miatt átmenetileg keresőképtelenné válsz. Ilyenkor jól jön a vésztartalék. Ez minimum 2-3 havi bevételednek megfelelő összeg, vagy annál több legyen!

Mindig több lábon álltam, és soha nem kerültem bajba. Ha az egyik tevékenységem gyengélkedett, akkor a másik húzott ki a szorult helyzetemből. Jelenleg a Fittoldalon és az online marketing tevékenységemben dolgozom ezerrel. Most ezek a lábaim tartanak meg.

Te gondolkoztál azon, hogy mi történne, ha egyik napról a másikra bezárnának a fitnesz termek? Biztosan nem jutott eszedbe ilyen lehetetlen feltételezés. Megtörtént? Megtörtént.
Gondoltál arra, hogy mi lenne, ha – soha ne következzen be – lesérülnél és nem tudnál edzést tartani? Miből lenne bevételed, ha nem dolgozhatnál fitnesz edzőként egy hétig, egy hónapog, egy fél évig, vagy soha többet?
A fitnesz edzőknek feltett kérdésemre adott válaszoknál a válaszadók 23%-a jelölte meg legnagyobb félelmének, frusztrációjának azt, hogy „Lebetegszem, lesérülök”. Vagyis a probléma valós és majdnem minden negyedik edző fejében ott lebeg.

Ha te is gondoltál rá és van B terved, ha van vésztartalékod, akkor legyél büszke magadra, mert ezt tudatosan építetted, alakítottad ki magadnak. Az embereknek csak egy minimális százaléka rendelkezik ezzel. A legtöbben egyik napról a másikra élnek, nem gondolkoznak előre. Ez nem kereset függvénye, amit ma megkeresnek, azt felélik, mintha örökké tartana, utána meg sírnak, ha beüt a személyes, vagy a gazdasági válság.